Rutiner på ett dansgolv

Låt mig berätta om min utekväll.
Jag stod på sidan av dansgolvet. Slöt mina ögon. Tog ett djupt andetag. Försökte att vara närvarande. Ville ta in allting. Dofterna, ljuden, ljuset. Det blixtrande ljuset. Jag minns att jag tog mig mot mitten. Trångt och svettigt.

Jag vill gå hem. Nej, jag vill stanna.

Tiden gick. Röker min sista cigarett. Tar slatten av cidern. Golvet var klibbigt. Mötte en fördröjd blick. Jag tittade bort. Jag var inte intresserad. Försökte ta mig längre in.

Hälsar på främlingar. Försöker vara rolig. Blir bjuden på en cigg. Ögonkontakt. Ler. Hittar på ett samtalsämne. Vad som helst, men inte för seriöst. Pratar om dialekter. Älskar dialekter.
Vi skrattar.
Tar ett halsbloss.
Vi går in mot mitten. Dansar. Intimt. Han lutar sig fram och viskar något i mitt öra.

Jag kysser honom.
Jag kysser honom.
Vi lämnar klubben.
Tillsammans.

Ett minne. En efterkonstruktion. Var det så det gick till? Jag minns inte...


Dawid Ullgren

Född i Göteborg, 1990
Bor i Malmö
dawid.ullgren@hotmail.com
0708 440290

Jag är en skrivande och regisserande göte­borgare som numera är bosatt i Malmö. Har under de senaste fem åren jobbat som regissör, manusförfattare, castare och statistansvarig för både kort­- och långfilmer.

”Byt perspektiv” är mantrat som jag konstant påminner mig själv om. När jag var liten sym­patiserade jag jämt med the bad guy i de fil­mer och serier jag kom i kontakt med. Min uppfattning var då att hen hade en klar värld­suppfattning som hen verkligen trodde på, men aldrig kommer att få förverkliga. Det är någonting djup sorgligt och tragiskt över det, att aldrig få lov att uppnå sitt mål – sin dröm. Den bilden av antagonisten lever fortfarande kvar i mig och är något som jag tar med mig i mitt skrivande. Att förmänskliga skurken.

För mig är fiktion och verklighet den sam­ma. Mitt skapande har alltid förhållit sig till verkligheten. Den verklighet jag syftar på är då min sanning. Min sanning är alltså någon annans fiktion. Samma upplevelse består av flera perspektiv och det är dem jag brinner för. Finns det verkligen något så enkelt som rätt och fel? Jag skriver om olika relationer och konstellationer inom homogayvärlden. Berättelser som inte handlar om att bli bekväm i sin sexualitet, utan snarare stå för den och se det som sin styrka. Det är min sanning.

Läs Dawid Ullgrens intervju här